Θεραπεία Ζεύγους

Όταν δύο άνθρωποι "παντρεύονται" είναι σαν να "παντρεύονται" επίσης τα εσωτερικευμένα πρότυπα των σχέσεων, τα διαγενεολογικά σχήματα των πεποιθήσεων και των αξιών, τα διαφορετικά συστήματα των παραδόσεων και αφοσιώσεων που ο καθένας φέρει, συνειδητά ή ανεπίγνωστα, από την οικογένεια καταγωγής του.

 

Οι διαμάχες σε ένα ζευγάρι αφορούν άλλοτε συγκρούσεις ρητά διατυπωμένων αλληλο-αποκλειόμενων αναγκών, επιθυμιών, προθέσεων και στόχων, και άλλοτε αντιθέσεις υπόρρητων τρόπων και συμβολαίων. 

 

Η θεραπευτική διαδικασία εξασφαλίζει τις συνθήκες που επιτρέπουν τον διάλογο, προκειμένου το νοήμα της συμπεριφοράς του κάθε συντρόφου να αποσυσκοτιστεί και να μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί τις ανάγκες, τις θέσεις και τους ρόλους του.

 

Ο θεραπευτής λειτουργεί ως διευκολυντής της συζήτησης που αποσκοπεί στην βελτίωση της επικοινωνίας του ζευγαριού, στην καθιέρωση νέων σχεσιακών τρόπων, στην αναζήτηση βοηθητικών λύσεων για τα αδιέξοδα και τις απογοητεύσεις τους, και τελικά στην αναγνώριση και την αποδοχή της ετερότητας τους.

  • Grey Facebook Icon
Αγίας Θεοδώρας 1, 54688
Θεσσαλονίκη,
Ελλάδα
psyaggelikampouri@gmail.com
© 2019 by Marilena-Fani Phycotherapy