ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

τ:       2310 277827 (γραφείο)

κινητό: 6982 28 63 20

email:  marilena_aggeli@hotmail.com

Η Μαριλένα Αγγελή είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο “Health Management”. Μετεκπαιδεύτηκε για τέσσερα χρόνια στην Συστημική- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας, και για τρία χρόνια στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, από το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. Έλαβε την βασική εκπαίδευση στο “Mentalization- Based Treatment”, από το Anna Freud National Centre For Children and Families. Παρακολούθησε τον διετή εκπαιδευτικό ψυχαναλυτικό κύκλο, καθώς και το μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της “Ψυχαναλυτικής παρατήρησης βρέφους”, από την Β.Ψ.Ε. Παρακολουθεί διετή εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην “Ψυχοδυναμική κλινική των ψυχοσωματικών νοσημάτων”. Είναι μέλος της “International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy”.

 

Η συνεχόμενη μαθητεία και η αφοσίωση της στην Ψυχανάλυση, είναι το αποτέλεσμα της εμπλοκής της, για περισσότερο από δέκα χρόνια, στην εμπειρία της ψυχανάλυσης, την ψυχαναλυτική σκέψη και πρακτική.

Ψυχοθεραπευτικά αναλαμβάνει ενήλικες, οικογένειες με παιδιά και εφήβους, και ζευγάρια, σε συνεδρίες διά ζώσης ή και μέσω Skype.

 

Κλινική εμπειρία απέκτησε ασκούμενη για έξι χρόνια σε δημόσιες δομές ψυχικής υγείας της Θεσσαλονίκης, όπως το  γραφείο Σ.Ο.Ψ.Υ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα, το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων "ΑΡΓΩ" στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το τμήμα ενηλίκων του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.

Από το 2012 έως 2019 συντόνισε την ομάδα αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη "Ελεύθερη πτώση".

 

Ως ψυχολόγος έχει εργαστεί σε δημόσιες μονάδες ψυχικής υγείας, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκαπίδευσης, παρέχοντας ψυχολογική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά, ενήλικες, και οικογένειες.

 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια.